Bästa fågelbur – bäst i test 2024

När du ska välja rätt fågelbur för din fågel finns det några saker du måste tänka på. Det första du bör tänka på är storleken på fågelburen. Du vill se till att fågeln har gott om utrymme att röra sig och att den kan breda ut sina vingar utan att slå mot burens sidor. Du vill också se till att det finns gott om sittpinnar och leksaker i buren så att fågeln kan underhålla sig själv.

Fågelbur – bäst i test 2024

1. Ferplast Bella Casa fågelbur

Denna fågelbur från Ferplast ett underbart hem, ett ”Bella Casa” för dina undulater, parakiter och andra små fåglar.

Det är en högkvalitativ och extraordinär voljär, gjord av robust trä där din fågel kommer att trivas.
En plastlåda under buren underlättar rengöringen. Fågelburen har tre individuellt låsbara gallerdörrar (en fram, två på sidan), genom vilka du kan komma åt dina fåglar snabbt. Tillbehören med foderbar och sittpinnar av trä kompletterar den här fantastiska voljären.

Bella Casa fågelvoljär i överblick:

 • Fågelbur för undulater, parakiter och andra små fågelarter
 • Bur av vitt, massivt trä med pulverlackat galler i svart
 • Med en svängbar foderbar: inklusive 2 uttagbara skålar av rostfritt stål
 • Utdragbar plast-bottenlåda
 • Enkel att montera ihop

2. Montana Paradiso 150

Innevoljären Montana Paradiso 150 är en väl tilltagen bur som överstiger de mått som rekommenderas för en artanpassad hållning av fåglar: voljären är hela 150 cm bred och 130 cm hög! Där har undulater, nymfparakiter och parakiter tillräckligt med plats att flyga, leka och umgås. Precis som alla originalburar från Montana är inte heller Montana Paradiso 150 galvaniserad utan pulverlackad med den helt ofarliga pulverlacken AVILON.

Smarta detaljer som en skyddslycka framför lådan och ett smutsskydd av akryl underlättar rengöringen. Buran har fyra framdörrar som kan omvandlas till landningsbanor. På sidorna finns fyra dörrar som där bon eller badkar kan fästas. Om fåglarna ska få njuta av vackert väder på balkongen kan voljären snabbt flyttas för den är utrustad med stabila, 360° vridbara hjul.

Innevoljär Montana Paradiso 150 i överblick:

 • Stor innevoljär för undulater, nymfparakiter och andra parakiter samt små papegojor
 • Särskilt rymlig: en artriktig djurhållning där fåglarna till och med har mer plats än djurskyddsbestämmelserna kräver
 • En stabil metallbur, pulverlackad med AVILON: icke-toxisk, helt ofarlig beläggning, fastbränd i 220 °C
 • Med skyddslucka och ett smutsskydd av akryl: praktiskt skvättskydd framför lådan, hygieniskt och underlättar rengöringen
 • Fyra dörrar fram: kan användas som landningsbanor
 • Fyra sidodörrar där bon eller badkar kan fästas
 • Stabils hjul, kan vridas i 360°: voljären kan enkelt flyttas i rummet eller rullas ut på balkongen

Köpguide fågelbur

Du bör också se till att de material som används för att bygga fågelburen är säkra för din fågel. Vissa material, som blyfärg, kan vara giftiga för fåglar. Så innan du köper en fågelbur bör du läsa på om vilka material som är säkra för just din fågel arter.

När det gäller att välja rätt fågelbur är storlek och säkerhet de två viktigaste faktorerna att ta hänsyn till. Genom att hålla dessa faktorer i åtanke kan du vara säker på att du ger din fågel det bästa möjliga hemmet.

När det gäller att välja rätt fågelbur är storleken definitivt den viktigaste faktorn att ta hänsyn till. Du vill försäkra dig om att fågeln har gott om utrymme att röra sig och att den kan sprida ut sina vingar utan att träffa burens sidor. Om fågeln är trång eller obekväm i buren är det mindre troligt att den trivs.

Säkerheten är också en viktig fråga när det gäller fågelburar. Du vill försäkra dig om att de material som används i buren är säkra för din fågel och inte skadar den på något sätt. Det finns ett antal material som kan vara giftiga för fåglar, så du måste vara försiktig när du väljer en fågelbur.

Genom att hålla både storlek och säkerhet i åtanke kan du vara säker på att du ger din fågel det bästa möjliga hemmet.

 • Se till att fågelburen är tillräckligt stor för att fågeln ska kunna röra sig i den
 • Se till att fågeln har gott om sittpinnar och leksaker för att underhålla den
 • Se till att de material som används för att bygga fågelburen är säkra
 • Gör din research innan du köper en fågelbur

Innan du köper en fågelbur är det viktigt att du gör din research och tar reda på vilka burar som är säkra för just din fågelart. Det finns ett antal material som kan vara giftiga för fåglar, så du måste vara försiktig när du väljer bur.

Vanliga frågor och svar om fågelburar

Vilken är den bästa storleken på en fågelbur?

Den bästa storleken på en fågelbur beror på den enskilda fågeln. Du vill se till att fågeln har tillräckligt med utrymme för att röra sig och sprida ut sina vingar, men inte så mycket utrymme att den blir överväldigad eller stressad.

Vilka material är säkra för fåglar?

Det finns ett antal material som kan vara giftiga för fåglar, så det är viktigt att du gör din research innan du väljer en fågelbur. Några säkra material för fågelburar är rostfritt stål, metall och glas.

Hur ofta ska jag rengöra min fågelbur?

Du bör rengöra din fågelbur minst en gång i veckan för att förhindra att bakterier och parasiter byggs upp. Du kan behöva rengöra oftare om din fågel är särskilt stökig.

Vad ska jag göra om min fågelbur är tillverkad av ett material som är giftigt för fåglar?

Om din fågelbur är tillverkad av ett material som är giftigt för fåglar bör du skaffa en ny fågelbur så snart som möjligt. Det finns ett antal säkra material för fågelburar, så det finns ingen anledning att ta några risker när det gäller din fågel säkerhet.

Vad ska jag göra om min fågelbur är för liten för min fågel?

Om din fågelbur är för liten för din fågel bör du skaffa en ny fågelbur så snart som möjligt. Den bästa storleken på en fågelbur beror på den enskilda fågeln, så du vill se till att fågeln har tillräckligt med utrymme för att kunna röra sig och breda ut sina vingar.

Våra test genomförs oftast av flertalet personer och utförs genom att produkternas specifikationer, innehåll och funktioner ställs mot varandra. Som en del av testet använder vi även pålitliga tredjepartsomdömen från exempelvis Trustpilot och Googles verktyg för kundrecensioner. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr