Bästa hästtäcke – bäst i test 2024

Det finns många viktiga faktorer att ta hänsyn till när du väljer rätt hästtäcke till din häst. I den här artikeln diskuterar vi några av de viktigaste sakerna som du måste tänka på när du gör ditt köp.

Vi kommer att gå igenom om de olika typerna av hästtäcken som finns tillgängliga och hur du kan avgöra vilken som är bäst för just din häst. Så om du letar efter ett bra täcke till hästen har du kommit rätt och du kan läsa vidare för att få några tips om hur du kan se till att hästtäcket uppfyller hästens alla behov.

Hästtäcke – bäst i test 2024

1. Nättäcke Back on Track

Nättäcke Back on Track

Detta nättäcke från Back on Track är ett mångsidigt täcke som kan användas året om i stallet, under transport, med ett regntäcke eller i kombination med ett varmare vintertäcke ute i hagen. Det fungerar även utmärkt som svett- och efter tvätt-täcke. Det är på grund av dess mångsidighet som detta hästtäcke förtjänar första platsen.

Det tunna keramiska Welltex-tyget omges av ett tunt textilnät för maximal andasfunktion. Täcket har teddyfoder vid manken, dubbla bogspännen (bältesknäppning) och kryssgjordar för snabbknäppning. Det har även svansskydd med svansrem och öglor för bensnören. För att ge den optimala passformen mot kroppen har hästtäcket en formsydd rygglinje.

Alla Back on Track-produkter ska börja användas gradvis. Använd produkten max 4 timmar de första 2-3 dagarna. Kroppen får då möjlighet att vänja sig vid den värmereflekterande effekt som tyget ger.

Tänk på att effekten av produkter från Back on Track ökar vid rörelse då kroppsvärmen ökar. Den ökade blodcirkulationen i vävnaderna luckrar upp muskelspänningar och stärker kroppens egna förmåga till att häva inflammationer och läka skador. Ett annat viktigt användningsområde är den skadeförebyggande effekt man får när produkten används inför träning och tävling.

2. Regntäcke Horseware Amigo Bravo 12

På andra plats kommer Amigo Bravo 12 som är ett regntäcke med 1200 denier polyester yttertyg.

Täcket har snabbknäppe framtill, två maggjordar, svansrem i nylon, blankt innerfoder, benutskärningar och fästen för hals och liner. Hästtäcket kan kombineras med Amigo halstäcke.

Täcket är blått med vitt kantband och har en vattenpelare på 3000 mm och en andasfunktion på 3000 mvp.

3. Eksemtäcke med uv-skydd Hansbo Sport

Detta eksemtäcke från Hansbo Sport kommer med extra UV-skydd som skyddar din häst från både insekter och sol.

Täcket med svansflärp har utvändiga sömmar vilket förhindrar skav på känsliga hästar och resårdetaljerna gör att det smider tätt om hästen.

Hästtäcket levereras i ett stycke med fast hals och magplatta. Även benresårer och rejäla fixlockspännen ingår.

Att tänka på när du väljer ett hästtäcke

När du väljer ett hästtäcke måste du ta hänsyn till både årstiden och till din hästs specifika behov. Om det exempelvis är under vintern behöver du köpa ett hästtäcke som håller din häst varm och skyddad från kylan. Om det är under sommaren behöver du köpa ett tunnare hästtäcke som gör att din häst kan hålla sig sval.

Förutom årstiden behöver du också ta hänsyn till din hästs behov. Om din häst till exempel är en brukshäst som används för ridning eller i arbetet behöver du köpa en robust filt som klarar av slitage. Om din häst främst används för utställningar, så bör du köpa en filt som är lättare och mer dekorativ.

När du har tänkt på årstiden och din hästs behov kan du börja titta på de olika typerna av hästtäcken som finns tillgängliga.

Olika typer av hästtäcken

Det finns många olika typer av hästtäcken på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken som är rätt för din häst. I det här avsnittet kommer vi att diskutera de vanligaste typerna av hästtäcken som finns tillgängliga.

Stalltäcke

En av de vanligaste typerna av hästtäcken är stalltäcken. Den här typen av täcke är tillverkad av robust material och är utformad för att skydda din häst från att bli våt eller smutsig i stallet. Det är också ett bra alternativ för hästar som används för arbete eller ridning, eftersom den tål slitage.

Regntäcke

En annan vanlig typ av hästtäcke är ett regntäcke. Den här typen av hästtäcken är utformad för hästar som är utomhus i dåligt väder. Den är tillverkad av ett vattentätt och andningsbart material som hjälper till att hålla din häst torr och bekväm.

Flugtäcke

Denna typ av hästäcke är utformad för att skydda din häst från flugor och andra insekter. Den är tillverkad av ett lätt och andningsbart material och den hjälper också till att hålla din häst sval i varmt väder. Passar bra för hästar som är ute mycket under sommaren.

Ridtäcke

Ett ridtäcke används primärt under vintern och är nödvändigt för att skydda hästens bakdel vid kyla, speciellt om du klipper din häst och därmed tar bort hästens naturliga skydd mot kylan. Det går även utmärkt att använda denna typ av hästtäcke under uppvärmning och nedvarvning under ett träningspass.

Svettäcke

Ett svettäcke är precis som det låter ett hästtäcke som passar bra när hästen har varit i arbete och blivit svettig. Ett bra svettäcke tar bort fukten från kroppen och gör att hästen torkar snabbare. Svettäcket är en nödvändighet för alla hästar som har ett aktivt liv.

Reflextäcke

Ett reflex är nödvändigt för dig som rider i mörker och används primärt under vinterhalvåret när solen går ner lite tidigare och är bra att använda om du rider i närheten av trafik eller under tiden då det råder jakt i Sverige.

Eksemtäcke med UV-skydd

Ett eksemtäcke med UV-skydd är ett hästtäcke som skyddar hästar som har en känsligare hud mot solen, flugor och andra insekter som kan orsaka eksem och andra åkommor.

Skydda hästen mot regn med ett hästtäcke

När det regnar ofta bör du använda dig av ett vattentätt hästtäcke. Exempelvis en turnout täcke som är den bästa typen av hästtäcke för detta, eftersom den är tillverkad av vattentätt och andningsbart material.

Du kan också göra hästtäcket vattentätt genom att spraya det med en vattenavvisande spray. Detta hjälper till att hålla din häst torr och bekväm under dåligt väder. Under vintern när det är ett kallare klimat måste du köpa ett hästtäcke som håller din häst varm. Ett stalltäcke är ett bra alternativ för detta, eftersom den är tillverkad av robust material och tål slitage.

Under sommaren behöver du köpa ett hästtäcke som håller din häst sval. Ett täcke av tunt material är den bästa typen av täcke för detta, eftersom den är tillverkad av ett lättviktigt och andningsbart material. Du kan också köpa en hästfilt med ventilationsöppningar, vilket hjälper till att hålla din häst sval i varmt väder.

Med lite forskning kan du hitta den perfekta hästfilten för din hästs behov. Genom att följa dessa tips kan du hjälpa till att hålla din häst varm och torr under vintermånaderna.

Våra test genomförs oftast av flertalet personer och utförs genom att produkternas specifikationer, innehåll och funktioner ställs mot varandra. Som en del av testet använder vi även pålitliga tredjepartsomdömen från exempelvis Trustpilot och Googles verktyg för kundrecensioner. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr