Bästa hundbädd – bäst i test 2024

Det kan vara svårt att avgöra vilken typ av hundbädd som är bäst för din hundkompis. Med så många olika typer och märken kan det vara svårt att veta var man ska börja.

Men genom att ta hänsyn till din hunds storlek, sömnvanor och personlighet kan du hitta den perfekta sängen för din hund. Så läs vidare för en guide om hur du väljer den bästa hundbädden för ditt husdjur!

Om du är som de flesta hundägare vill du att din lurviga vän ska ha det så bekvämt som möjligt. Och finns det något bättre sätt att göra det än att ge dem en egen mysig säng?

Hundsängar finns i alla former och storlekar, och det finns säkert en som är perfekt för din hund. Men med så många alternativ tillgängliga, hur kan du välja rätt?

Läs vidare för en guide om hur du väljer den perfekta hundsängen för ditt husdjur!

1. Trixie Lino Vital hundbädd

På första plats kommer denna fantastiska hundbädd, Trixie Lino Vital från Trixie.

Den förtjänar högsta placering på grund av dess ortopedisk bädd som maximerar hundens sovkomfort.

Den rekommenderas särskilt för äldre hundar, eller hundar som lider av en dålig rygg och ledbesvär.

2. Lounge Scandinavia Hundbädd Svart

Lounge Scandinavia Hundbädd Svart

På plats två i detta test kommer Lounge Scandinavia hundbädd som är tillverkad i ett mjukt plyschfoder och som har en utsida av stilrent tyg.

Kudden är fastsydd i bäddan vilket gör den till ett paradis att sova i.

3. Bia Bed Square

Bia Bed Square är det senaste tillskottet i Bia Bed-familjen och kommer med rutigt konstläder.

Passar utmärkt för den tredje plats i detta test. Finns även i kvadratiska former.

4. Nobby Comfort Bed Nanda

Nobby Comfort Bed Nanda

På fjärde plats kommer denna mysiga runda hundbädd från Nobby som passar perfekt för härliga sovstunder.

Fylld med mjukt vadd och ytterfoder i mikrofiber.

5. Aveo Tygbädd Snoozebay

Aveo Tygbädd Snoozebay

Detta är en snygg hundbädd i en klassisk modell från Aveo och har ett grövre tyg som ger ett stilrent intryck, samtidigt som den låter hunden sova riktigt gott.

Det finns många olika typer av hundbäddar på marknaden, men de vanligaste är:

 • Hudbädd i nest-stil: Den här sängen liknar en kudde, men den har en upphöjd kant som gör att hundar kan rulla ihop sig och bädda in sig. Den här stilen är perfekt för hundar som gillar att känna sig inneslutna och trygga när de sover.
 • Hudbädd i bolster-stil: Den här sängen har en upphöjd kant på en eller två sidor, vilket skapar en bekväm ”bolster” för hundar att vila huvudet på. Den här typen av säng är perfekt för hundar som gillar att luta sig mot något när de sover.
 • Hudbädd i donut-stil: Den här sängen liknar en bolster-säng, men den har en upphöjd kant hela vägen runtom, vilket skapar en donutformad sovplats. Den här typen av säng är perfekt för hundar som gillar att rulla ihop sig i en tät boll när de sover.

Nu när du känner till de olika typerna av hundbäddar som finns tillgängliga, hur väljer du då rätt till ditt husdjur? Här är några saker att tänka på:

 • Storlek: Du måste mäta din hund från nos till svans och från tass till tass för att hitta rätt storlek på sängen. Se till att lämna tillräckligt med utrymme för att din hund ska kunna sträcka ut sig och röra sig i sin säng.
 • Sova på: Din hundsäng: Du bör tänka på din hunds sömnvanor när du väljer säng. Om din hund gillar att rulla ihop sig i en boll när den sover, är en säng i form av ett bo eller en donut idealisk. Om din hund gillar att breda ut sig eller sova på sidan är en säng i kuddstil bäst. Och om din hund gillar att luta sig mot något när han sover, är en säng i bolster-stil perfekt.
 • Material: Hundsängar är vanligtvis tillverkade av ett av tre material: tyg, skum eller gummi. Hundsängar av tyg är billigast och kan lätt tvättas i maskin. Hundsängar av skum är dyrare men håller formen bättre med tiden. Hundsängar av gummi är de dyraste, men de är tåliga mot tuggmotstånd och lätta att rengöra.
 • Värme: Om du bor i ett kallt klimat kan du överväga att skaffa en hundbädd som är uppvärmd eller har ett inbyggt värmeelement. Detta hjälper till att hålla din hund varm och bekväm under de kallare månaderna.

Nu när du vet hur du väljer rätt hundsäng för ditt husdjur är det dags att börja handla! Kolla in din lokala djuraffär eller onlineåterförsäljare för ett stort urval av hundbäddar. Och glöm inte att mäta din hund innan du gör ett köp!

För att mäta din hund för en säng måste du mäta den från nos till svans och från tass till tass. Se till att lämna tillräckligt med utrymme så att din hund kan sträcka ut sig och röra sig i sin säng. Du bör också ta hänsyn till din hunds sömnvanor när du väljer säng. Om din hund gillar att rulla ihop sig i en boll när den sover är en säng i form av ett bo eller en donut idealisk. Om din hund gillar att breda ut sig eller sova på sidan är en säng i form av en kudde bäst. Och om din hund gillar att luta sig mot något när den sover är en säng i bolster-stil idealisk.

När du väljer en hundbädd är det viktigt att ta hänsyn till ditt husdjurs storlek och sömnvanor. Du måste också bestämma vilken typ av säng som är bäst för din hund. Här är några tips som hjälper dig att välja rätt säng för ditt husdjur:

 • Mät din hund från nos till svans och från tass till tass för att hitta rätt storlek på sängen. Se till att lämna tillräckligt med utrymme så att din hund kan sträcka ut sig och röra sig i sin säng.
 • Tänk på din hunds sömnvanor när du väljer säng. Om din hund gillar att rulla ihop sig i en boll när den sover är en säng i form av ett bo eller en donut idealisk. Om din hund gillar att sprida ut sig eller sova på sidan, är en kuddeformad säng

Det finns många fördelar med att använda en hundbädd, bland annat:

 • En hundbädd kan hjälpa till att hålla din hund varm och bekväm under de kallare månaderna.
 • En hundbädd kan skydda dina möbler från repor och fläckar.
 • En hundbädd kan ge din hund en bekväm plats att slappna av och sova på.
 • En hundbädd kan bidra till att hålla din hunds leder friska genom att ge en mjuk yta att vila på.
 • En hundbädd kan bidra till att minska stress och ångest hos hundar.
 • En hundbädd är en bra plats för din hund att leka och tugga på leksaker.

Så om du letar efter ett sätt att göra ditt husdjur bekvämare och hålla dina möbler säkra, kan du överväga att investera i en hundbädd av god kvalitet . Se bara till att mäta din hund och välj en säng som har rätt storlek, form och material för din hund. Och glöm inte att ta hänsyn till din hunds sömnvanor när du väljer hundbädd!

Fördelarna med att ge din hund en bekväm sovplats är många, bland annat för att hålla ditt husdjur varmt och skydda dina möbler från repor och fläckar. Men den kanske viktigaste fördelen av alla är att en hundbädd kan bidra till att hålla din hunds leder friska genom att ge en mjuk yta att vila på.

Så om du letar efter ett sätt att göra ditt husdjur bekvämare kan du överväga att investera i en hundbädd av god kvalitet. Se bara till att mäta din hund och välj en hundbädd som har rätt storlek, form och material för din hund!

Våra test genomförs oftast av flertalet personer och utförs genom att produkternas specifikationer, innehåll och funktioner ställs mot varandra. Som en del av testet använder vi även pålitliga tredjepartsomdömen från exempelvis Trustpilot och Googles verktyg för kundrecensioner. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr