Bästa hundpoolen – bäst i test 2024

Att välja den bästa hundpoolen för ditt husdjur kan vara ett svårt beslut. Det finns många olika typer av hundpooler och alla har sina egna fördelar och nackdelar. Du bör ta hänsyn till din hunds storlek, simförmåga och personlighet innan du gör ett köp.

Om du har en stor hund, bör du överväga att köpa en pool med en trappa eller en ramp. Detta gör det lättare för din hund att ta sig in och ut ur poolen. Om din hund inte är så bra på att simma, kan det vara bäst att välja en mindre pool som de lätt kan ta sig in i och ut ur.

En annan viktig aspekt att tänka på när man väljer rätt hundpool är huruvida den är lätt att rengöra och sköta. De flesta hundpooler är gjorda av plast vilket gör dem mycket enkla att underhålla.

Det finns många olika typer av hundpooler på marknaden och det kan vara svårt att avgöra vilken är rätt för ditt husdjur. Men om du tar hänsyn till din hunds storlek, simförmåga och personlighet, bör det inte vara svårt att hitta en pool som passar just din hund perfekt.

Hundpool – bäst i test 2024

1. Imazo Hundpool

Den bästa hundpoolen 2024 är denna hundpool från Imazo. Det passar perfekt för dig som vill låta din hund få sin egen pool i sommar och som passar utmärkt för varma och soliga dagar.

 • Praktisk hundpool för alla hundar som älskar att bada

Perfekt när man kanske inte har tid att åka till havet, eller om det är för långt att åka eller bara när man vill bjuda in sina hundvänner på ett dopp och lite gott hundsnacks.

Man behöver ingen pump eller andra verktyg för att sätta upp poolen. Veckla ut den och fyll upp med vatten och allt är klart (glöm inte stänga ventilen).

Poolen kan placeras där den passar bäst, på gräsmattan, altanen osv, men ha i åtanke att när du ska tömma poolen på vatten så öpnar man ventilen på sidan och allt vatten rinner ut. Botten på poolen är förstärkt med antiglidskydd och den är reptålig.

2. Dogman Hundpool 120×30 cm

På andra plats har vi en hundpool från populära Dogman har knottrig botten för att minska risken att hunden halkar.

Vatten är kul för både små och stora hundar.
Poolen är perfekt för att exempelvis hjälpa äldre hundar eller hundar med tjock o lång päls att kylas ner under varma sommardagar.

3. Dog Pool Keep Cool hundpool

Denna pool är tillverkad av hållbar plast med en förstärkt sidovägg. Den är stabil även utan luftkammare, och du behöver inte anstränga dig med att pumpa för att ställa upp den! Poolens rillade yta förhindrar att hunden halkar när den med stor glädje hoppar i det svala vattnet.

 • Rymlig hundpool av robust, reptålig plast
 • Lämplig för balkongen, terrassen eller trädgården
 • Med förstärkt, stabil och flexibel sidovägg
 • Snabb montering och demontering utan luftpump
 • Med avloppsventil: töms enkelt och bekvämt
 • Halkfri
 • Släta ytor: enkel rengöring
 • Med lock
 • Hopfällbar, platsbesparande lagring

Dog Pool Keep Cool hundpool är enkel att ställa upp. Packa ur den, placera den på önskad plats och fyll den med uppfriskande vatten – och det svalkande sommarnöjet kan börja! Poolen är cirkulär, men tack vare de flexibla väggarna kan formen också anpassas till omgivningen.

Efter en aktiv dag i poolen går det snabbt att rengöra den. Vattnet töms enkelt ur genom sidoventilen och de släta ytorna kan rengöras utan större möda. Poolen tar inte upp mycket förvaringsplats när den är hopvikt.

4. Rusta Hundpool Pet Club

Denna hundpool från Rusta kommer på fjärde plats och är en tillräckligt bra budgetvariant.

 • Monteras enkelt utan luft
 • Slitstark plast
 • Med avloppsventil

Ge hunden svalkande och roliga bad under varma sommardagar. Hundpoolen är lätt att vika ut och monteras enkelt utan luft. Tar liten plats vid förvaring.

Tillverkad av slitstark PVC för att tåla hundens klor. Töms enkelt på vatten tack vare avloppsventilen. Rengör med mild såpa och ljummet vatten. Undvik längre exponering av starkt solljus då materialet i poolen kan blekas. Poolen finns i tre olika storlekar och som enfärgad eller mönstrad.

Storlek: 120×30 cm
Färg: Ljusblå

Olika typer av hundpooler

Det finns många olika typer av hundpooler på marknaden. Några av de mest populära är uppblåsbara pooler, plastpooler och vadarpooler.

Uppblåsbara pooler är ett populärt val för hundar eftersom de är lätta att sätta upp och ta ner. De är också ett bra alternativ för mindre hundar eftersom de är grunda och inte lika djupa som andra typer av pooler.

Plastpooler är ett bra val för större hundar eftersom de är djupare än uppblåsbara pooler. De är också lätta att rengöra och underhålla.

Vadarpooler är ett bra alternativ för små hundar eftersom de är grunda och lätta att komma in och ut ur.

Fördelarna med att ha en hundpool

Hundpooler erbjuder en rad olika fördelar för både hundar och deras ägare. För hundar ger hundpooler en rolig och säker plats att simma och leka på. De kan också vara bra för att träna hundar som inte kan gå långa promenader. Hundpooler ger också lättnad från värmen under sommarmånaderna. För ägarna kan hundpooler vara ett bra sätt att knyta band med sina husdjur och träna dem på ett roligt och enkelt sätt.

En hundpool är också ett bra alternativ för personer som bor i mindre lägenheter eller hus där det inte finns tillgång till en offentlig park eller strand.

Nackdelarna med att ha en hundpool

Hundpooler kan dock vara ganska dyra. De flesta uppblåsbara pooler kostar mellan 500-1000 kronor. Plastpooler är normalt sett dyrare, men de är också mer hållbara. Vadarpooler är vanligtvis de billigaste, men de är också de minst hållbara.

Hundpooler kräver också ganska mycket underhåll och rengöring. De flesta pooler måste skrubbas och tömmas på vatten regelbundet för att förhindra att alger och bakterier växer i dem. Det är också viktigt att se till att poolen är täckt när den inte används för att förhindra skador och smuts.

Så, om du är intresserad av att köpa en hundpool, bör du först tänka på hur mycket pengar du vill spendera. Du bör också tänka på hur mycket underhåll och rengöring poolen kommer att kräva. När du har gjort detta kan du jämföra olika pooler för att se till att du väljer den som passar dina behov och budget bäst.

Vanliga frågor och svar om hundpool

Vilka är fördelarna med att äga en hundpool?

En hundpool erbjuder en rad fördelar för både hundar och deras ägare. För hundar innebär en hundpool en rolig och säker plats att simma och leka på. De kan också vara bra för att träna hundar som inte kan gå långa promenader. En hundpool ger också en lättnad från värmen under sommarmånaderna. För ägarna kan hundpoolen vara ett utmärkt sätt att knyta band till sina husdjur och träna dem på ett roligt och enkelt sätt.

Vilka är några av nackdelarna med att äga en hundpool?

En hundpool kostar ca 1000 kronor och kräver också en hel del underhåll och rengöring. De flesta pooler behöver skuras och tömmas regelbundet för att förhindra att alger och bakterier växer i dem. Det är också viktigt att se till att poolen är täckt när den inte används för att förhindra skador och smuts.

Vad ska man tänka på vid köp av en hundpool?

Om du är intresserad av att köpa en hundpool bör du först tänka på hur mycket pengar du vill spendera. Du bör också tänka på hur mycket underhåll och rengöring poolen kommer att kräva. När du har gjort detta kan du jämföra olika pooler för att försäkra dig om att du väljer den som bäst passar dina behov och din budget.

Våra test genomförs oftast av flertalet personer och utförs genom att produkternas specifikationer, innehåll och funktioner ställs mot varandra. Som en del av testet använder vi även pålitliga tredjepartsomdömen från exempelvis Trustpilot och Googles verktyg för kundrecensioner. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr