Bästa kaninbur – bäst i test 2023

Kaniner är underbara husdjur. De är lekfulla, tillgivna och underhållande. Men innan du kan njuta av att ha en kanin som husdjur måste du förbereda för att ge den en plats att bo på. Det är då viktigt att välja rätt kaninbur.

Kaninbur – bäst i test 2023

1. Ferplast Vital 120 kaninbur, 2 våningar

Liten gnagare behöver också ett stort hem! I den rymligt designade kaninburen Vital 120 från Ferplast har din lilla favorit 2 våningar att släppa loss på, med gott om plats att busa och springa. Dessutom: hela grundutrustningen ingår i leveransen! Ditt husdjur kan flytta in direkt och glädjas över 1 trästege, 2 dricksflaskor, 2 foderskålar, 2 höställningar och 1 hus.

Ferplast Vital 120 öppnas med en gallerdörr så det är enkelt att nå djuren och insidan av buren. Buren har också små hjul och är enkel att flytta på som helst. Eftersom höracken är monterade på utsidan tar de inte upp utrymme i buren.

Ferplast Vital 120 kaninbur, 2 våningar i överblick:

 • Bur för kaniner
 • Med hjul, kan enkelt flyttas
 • Enkelt att nå djuren genom gallerdörrarna; hela framsidan kan öppnas upp

2. Ferplast Casita 120 smådjursbur

I den extra stora och rymliga buren Casita 120 kommer din lilla gnagare att känna sig som en Padrone di Casa: det tvådelade taket kan öppnas och stängas komplett eller bara på en sida.

Dessutom ger takets välvda form mycket rörelsefrihet uppåt, vilket kaniner särskilt uppskattar. En modern dekorlist på kortsidan av buren gör att taket uppfattas som ett elegant kupoltak.

Eftersom smådjur ofta sprätter skräp och strö över kanten när de springer runt i buren är den utrustad med en bottenbalja med extra höga kanter. På detta sätt kan omgivningen runt buren hållas renare.

Precis som utrustningen i buren är bottenbaljan tillverkad av högkvalitativ plast. Gnagarhuset är mycket hygieniskt och kan rengöras snabbt och enkelt.

 • Extra stor bur för gnagare
 • Tvådelat, välvt tak: rörelsefrihet uppåt och enkelt att komma åt i buren
 • Snygg design: kupolformat tak med dekorlist på sidan
 • Hög bottenbalja: minskar att strö sprätter ut
 • Tillverkad av högkvalitativ plast: särskilt lätt att sköta
 • Liten skjutdörr fram: lätt att gå in, stängs säkert med en längsgående gallerstång
 • 20 % mer höjd jämfört med andra kaninburar
 • Inklusive grundutrustning av plast – djuren kan flytta in direkt
 • Säkerhetsspännen på taket: förhindrar att buren kan öppnas av djuren
 • Stabil konstruktion: tack vare styrelement i bottenbaljan och plastram på ovansidan
 • Enkel montering tack vare sidospännen
 • Kan användas som utomhusbur utan bottenbalja
 • Halkfritt etage med kant ovanför sovhuset

3. Ferplast Rabbit 120 smådjursbur

Kaninburen Rabbit 120 är en rymlig kaninbur för dvärgkaniner och marsvin. Buren levereras med en grundutrustning innehållande ett höställ, en skål, ett hus och en flasknapp.

Då kan du äntligen skaffa dig ett husdjur! Höstället fästs på burens utsida, och gör därmed att husdjuren har mer plats inne i buren. För att kunna bära ut och in din älskling, så har buren en stor gallerdörr. Gallret har lackerats med vattenbaserad färg, som är helt ofarlig för din älskling.


Ferplast smådjursbur Rabbit 120:

 • Fullständig storlek: L 118 x B 58,5 x H 51,5 cm
 • Galleravstånd: 2,5 cm
 • Lätt att nå djuren genom den tvådelade gallerdörren som öppnas uppåt
 • Vattenbaserad gallerfärg som är ofarlig för ditt djur
 • Inkl. grundutrustning av konstgjort material (höställ, skål, flasknapp och hus)

4. Skyline Panorama kaninbur

Ett hem med fantastisk utsikt – det är vad Skyline Panorama erbjuder din dvärgkanin eller marsvin. Det är en modernt designad gnagarbur som kombinerar hög komfort för dina små djur med en smakfull, sober design.

Marsvins- och kaninburen är tillverkad av varmt massivt trä och transparent plexiglas. Materialblandningen ger gnagarhuset ett unikt utseende och är dessutom robust och enkel att sköta. Det lättrengjorda multiplexgolvet erbjuder de bästa förutsättningarna för noggrann hygien.

Eftersom du kan fylla på upp till 20 cm strö trivs dina gnagare och har maximal rörelsefrihet. Sist men inte minst är de robusta hjulen på undersidan praktiska för du kan flytta buren bekvämt från ett rum till ett annat eller ut till trädgården. Skyline Panorama finns endast tillgängligt hos zooplus!
Skyline Panorama gnagarbur levereras utan tillbehör.

 • Generös och transparent gnagarbur
 • Lämplig för dvärgkaniner och marsvin
 • Modern design: varmt massivt trä kombinerat med lätt plexiglas
 • Mycket mysig: 20 cm ströhöjd garanterar rörelsefrihet och komfort
 • Sidodörrar: för att fylla skålar från utsidan utan risk att djuren rymmer

Köpguide kaninbur

Det finns några saker du måste ta hänsyn till när du väljer kaninbur. Den viktigaste faktorn är storleken. En bra tumregel är att buren bör vara minst 10 gånger större än din kanin. På så sätt kommer din kanin att ha gott om utrymme att springa och leka.

Du måste också tänka på vilken typ av material buren är gjord av. Ståltrådburar är populära eftersom de ger god ventilation och är lätta att rengöra. Men vissa kaniner klarar sig inte så bra i ståltrådburar eftersom de kan fastna med fötterna i tråden. Det är också lämpligt att välja en bur som har en avtagbar botten så att du enkelt kan rengöra den. Om du är osäker på vilken typ av bur som är bäst för din kanin kan du prata med din veterinär eller en anställd i djuraffären för att få råd.

När du väljer kaninbur bör du ta hänsyn till följande faktorer:

 • Buren ska vara tillräckligt stor.
 • Hur lätt det är att rengöra buren.
 • Priset ska passa dig.

Det är viktigt att ge din kanin ett bra hem och att välja rätt kaninbur är en viktig del av detta. Genom att ta hänsyn till de faktorer som anges ovan kan du vara säker på att du ger din kanin ett bekvämt hem.

Vanliga frågor och svar om kaninbur

Hur ofta ska jag rengöra min kaninbur?

Det är bäst att rengöra buren en gång i veckan för att upprätthålla hygienen. Om din kanin är särskilt stökig kan du dock behöva rengöra den oftare.

Vilken typ av strö ska jag använda i min kaninbur?

Det finns en mängd olika strömedel för kaniner, men den mest populära typen är träpelletsströmedel. Denna typ av strö är absorberande och biologiskt nedbrytbar, vilket gör den till ett bra val för kaniner.

Hur kan jag hålla min kaninbur ren?

Ett sätt att hålla kaninburen ren är att fodra botten med tidningspapper. Detta hjälper till att absorbera eventuell urin eller avföring som din kanin producerar. Du kan lägg också ett lager hö ovanpå tidningen för att göra det bekvämare för din kanin. Ett annat sätt att hålla buren ren är att göra delar av ditt hem anpassat för att din kanin ska få ha ett område att leka på och du enkelt kan städa upp eventuella kladdigheter.

Min kanin tuggar på gallret i buren. Vad kan jag göra för att stoppa detta?

Att kaniner tuggar på burstängerna på kaninburar är ett vanligt problem. Ett sätt att hindra din kanin från att tugga på gallret är att ge den gott om leksaker och föremål som går att tugga på. Du kan också prova att täcka gallret med något som smakar bittert, som citronsaft. Om din kanin fortfarande är ihärdig kan du behöva skaffa en annan typ av bur.

Kan jag sätta mer än en kanin i en bur?

Det är bäst att hålla kaniner individuellt eftersom de är territoriella djur. Men om du har två kaniner som kommer bra överens med varandra kan du sätta dem i en bur. Se bara till att buren är tillräckligt stor för båda kaninerna och att det finns två våningar så att varje kanin har sitt eget utrymme.

Våra test genomförs oftast av flertalet personer och utförs genom att produkternas specifikationer, innehåll och funktioner ställs mot varandra. Som en del av testet använder vi även pålitliga tredjepartsomdömen från exempelvis Trustpilot och Googles verktyg för kundrecensioner. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr