Bästa marsvinsbur – bäst i test 2024

När det gäller att välja den perfekta marsvinsburen finns det många saker att tänka på. Du vill försäkra dig om att du får den största du har råd med och att den är tillverkad av ett robust material.

Marsvinsbur – bäst i test 2024

1. Ferplast Träbur Indoor Home

Denna träbur är tänkt för inomhusbruk och imponerar inte bara med en elegant design, utan också med en hög grad av funktionalitet. Dina marsvin har plats att springa omkring på två våningar och när natten faller på kan de dra sig tillbaka i den inbyggda, mysiga sovboxen inuti buren.

Bottenbrickan på första våningen har en högre kant, så dina älsklingar kan gräva av hjärtats lust utan att smutsa ner ditt hem. Taket kan fällas upp. På bottenvåningen finns en galler-skjutdörr där dina djur bekvämt kan ta sig in och ut. Den är även praktisk när du vill rengöra buren. Dessutom är båda bottenbrickorna (av lättrengjord plast) utdragbara.

Buren är laserad i diskret vitt, vilket passar in i alla hem. De fina ornamenten på framsidan gör den till ett riktigt blickfång.

2. Skyline Maxi XXL marsvinsbur

Skyline Maxi XXL smådjursbur

Marsvinsburen Maxi XXL är ett robust smådjurshem för hela livet.

Buren är noggrant tillverkad av kvalitativa material. Buren består en stabil, plastbelagd metallbur och en stadig underdel av plast. Två dörrar, en på taket och en på framsidan, underlättar rengöring och gör det lätt att komma åt dina djur.

Gallret är fäst med clips vid bottenbaljan och kan tas av med bara några handgrepp. Ett foderställ som håller hö och halm fräscht längre ingår i leveransen.

3. Ferplast Plaza 140 marsvinsbur

Smådjursburen Plaza 140 från Ferplast är en rymlig och robust bur för marsvin. Den har ett rede som kan avskiljas med ett galler från resten av buren under en kortare tid. Alla viktiga tillbehör som matskål, höställ och dricksflaska ingår i leveransen. På en plattform kan matskålen placeras, och under plattformen finns ett litet hus. Djuren kan enkelt nås genom två stora gallerdörrar.

Ferplast Plaza 140 smådjursbur i överblick:

  • Smådjursbur inkl. tillbehör
  • Idealiskt för kaniner och marsvin
  • Med borttagbar gallervägg
  • Boet kan avskiljas från resten av buren (kan inte användas enskilt)
  • Stor framdörr och sidodörr 
  • Hög bottenbalja av högkvalitativ plast 
  • Enkel montering, sticks ihop

Köpguide för marsvinbur

Nätet i buren ska också vara tillräckligt litet för att ditt marsvin inte ska kunna ta sig igenom. När det gäller tillbehör bör din marsvinsbur ha en matskål, en vattenflaska och en höhylla. Du kanske också vill lägga till några leksaker eller gömställen som ditt marsvin kan njuta av.

När du väljer vilken marsvinsbur du ska köpa finns det flera saker du måste tänka på. Den första är storleken – du vill se till att du köper en bur som är tillräckligt stor för att ditt marsvin ska kunna röra sig i den. Nästa sak att tänka på är materialet – du vill ha en bur som är tillverkad av ett robust material som metall, till skillnad från plast.

Dessutom bör buren levereras med en matskål, en vattenflaska och en höhylla. Du kanske också vill lägga till några leksaker eller gömställen som ditt marsvin kan njuta av. Förutom en matskål, vattenflaska och en höhylla kan du också lägga till några leksaker eller gömställen som ditt marsvin kan njuta av.

Några bra alternativ är t.ex. en tuggleksak, en boll eller en liten klöseställning. Du kan också skapa ett gömställe genom att sätta en låda eller någon annan typ av skydd i buren. På så sätt får ditt marsvin en plats där det kan fly från solen eller andra djur.

Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att hitta den perfekta marsvinsburen för din lurviga vän.

Vanliga frågor om marsvinsbur

Vilka är de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer en bur för marsvin?

De viktigaste sakerna att tänka på när man väljer en marsvinsbur är storlek och material. Du vill se till att du får en bur som är tillräckligt stor för att ditt marsvin ska kunna röra sig i den, och att den är tillverkad av ett robust material som metall. Trådnätet ska också vara tillräckligt litet så att ditt marsvin inte kan rymma. Dessutom bör buren levereras med en matskål, en vattenflaska och en höhylla.

Vad ska jag göra om mitt marsvin rymmer från sin bur?

Om ditt marsvin rymmer från sin bur ska du försöka fånga det så snart som möjligt. Du kan också lägga lite mat eller vatten i buren för att locka in det igen. Om du inte kan fånga ditt marsvin kan du överväga att skaffa en ny bur med mindre trådnät.

Vilka är några bra leksaker eller gömställen för mitt marsvin?

Några bra alternativ för leksaker eller gömställen är t.ex. en tuggleksak, en boll eller en liten klöpsticka. Du kan också skapa ett gömställe genom att sätta en låda eller någon annan typ av skydd i buren. På så sätt får ditt marsvin en plats där det kan fly från solen eller andra djur.

Våra test genomförs oftast av flertalet personer och utförs genom att produkternas specifikationer, innehåll och funktioner ställs mot varandra. Som en del av testet använder vi även pålitliga tredjepartsomdömen från exempelvis Trustpilot och Googles verktyg för kundrecensioner. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr