Bästa ryggsäck till hund – bäst i test 2024

När du ska välja rätt ryggsäck till hunden finns det många faktorer du måste ta hänsyn till: storlek, hundras och användningsområde är bara några exempel. Du måste också se till att ryggsäcken är välgjord och bekväm för din lurviga vän.

Ryggsäck till hund – bäst i test 2024

1. Trixie Ryggsäck för katt och hund

Denna praktiska ryggsäck från Trixie är testvinnare och gör transporten av ditt djur enkel och bekväm.

 • Viktkapacitet på 12 kg.  
 • God luftcirkulation. 
 • Kan öppnas ovanifrån eller från sidan.
 • Tillverkad av polyester av hög kvalitet. 

Passar perfekt för resor, promenader eller vandring med hund eller katt. Väskan är anatomiskt utformad vilket garanterar en bekväm passform för dig som bär.

Nätsidorna och nättaket skapar en god luftcirkulation i väskan och kan öppnas ovanifrån eller från framsidan. Inne i väskan sitter ett kort koppel som hindrar djuret från att koppa ut. I botten sitter även en uttagbar vaddering som maximerar bekvämligheten för djuret. 

Väskan har måtten 34x44x30 cm. 

2. Trixie Ryggsäck för hund och katt

Denna ryggsäck från Trixie är perfekt för transport av valp, mindre hund eller katt. Väskan är anatomiskt designad för att maximera bekvämligheten för dig som bär.

 • Tillverkad av slitstark polyester. 
 • Viktkapacitet på 30 kg, dvs ryggsäcken klarar en totalvikt på max 30 kg. 
 • God luftcirkulation. 

Denna ryggsäck är perfekt för transport av valp, mindre hund eller katt. Väskan är anatomiskt designad för att maximera bekvämligheten för dig som bär. Den kraftiga midje- och bröstremmen fördelar vikten bättre som ökar komforten. Väskan har ventilationsnät på framsidan och i taket som även går att öppna upp. I väskan sitter även ett kort koppel som hindrar djuret från att hoppa ut. 

Väskan har måtten 33x43x23 cm. 

3. Trixie Ryggsäck för katt och hund < 8 kg

För lite mindre hundar passar denna praktiska ryggsäck från Trixie som gör transport av ditt djur enkel och bekväm.

 • Praktisk ryggsäck. 
 • God luftcirkulation. 
 • Kan öppnas ovanifrån eller från sidan.

Passar perfekt för transport av valp, mindre hund eller katt. Väskan har nät ovanpå och på sidorna som skapar en god luftcirkulation i väskan och kan öppnas ovanifrån eller från sidan. Inne i väskan sitter ett kort koppel som hindrar djuret från att koppa ut. På framsidan finns även ett fack för mindre förvaring.

Storlek 44 x 30 x 21 cm och den passar djur upp till 8 kg. 

Följ dessa tips för att välja den perfekta ryggsäcken till din hund!

 1. Storlek: Det är mycket viktigt att välja rätt storlek på ryggsäcken. Om den är för stor kommer din hund inte att vara bekväm och kommer troligtvis inte att använda den alls. Om den däremot är för liten, kommer detta att orsaka obehag för din hund och kan till och med skada dem om de blir fast i ryggsäcken. Se till att mäta din hund noggrant och jämföra storleken på olika ryggsäckar för att få en bra idé om vad som skulle passa dem bäst.
 2. Hundras: När det gäller olika typer av hundar finns det inte en enda typ av ryggsäck som är perfekt för alla. Det finns många olika varianter där ute, så se till att du väljer en som är anpassad efter din hundras specifikationer . Tänk på hur stor och tung din hund är, vilken typ av päls du har och om du har några speciella behov.
 3. Avsedd användning: När du ska köpa en ryggsäck till din hund är det också viktigt att fundera på hur du planerar att använda den. Om du bara planerar att använda den för lata dagar i parken eller för kortare promenader, finns det många olika alternativ som passar bra. Men, om du planerar att göra mycket längre och mer intensiva promenader eller även turer, är det viktigt att investera i en ryggsäck som är avsedd för just detta. Dessa har oftast flera fack och bättre stöd för din hund.
 4. Kvalitet: När du ska köpa något till din hund, är det alltid viktigt att fokusera på kvaliteten. Det finns många olika alternativ på marknaden, både billiga och dyrare varianter. Billigare ryggsäckar kommer troligtvis inte att hålla lika länge och kan skapa obehag för din hund. Dyrare ryggsäckar är oftast av bättre kvalitet och har flera bekvämligheter för både dig och din hund.
 5. Bekvämlighet: Naturligtvis vill du alltid att det ska vara så bekvämt som möjligt för din hund att bära ryggsäcken. Se till att välja en ryggsäck med justerbara remmar och gott om ventilation, så att din hund inte blir alltför varm eller kommer att få ont i ryggen.

Följ dessa tips när du väljer ryggsäck till din hund och du är på god väg att hitta det perfekta alternativet för just din lurviga vän!

Vanliga frågor och svar om ryggsäck till hundar

Kan jag bära en ryggsäck med min hund i den?

Ja, du kan bära en ryggsäck med din hund i den så länge ryggsäcken är bekväm för både dig och din hund. Se till att du väljer en ryggsäck som är tillräckligt rymlig för att din hund ska få plats bekvämt och som har tillräckligt med utrymme för alla sina förnödenheter. Kontrollera också att ryggsäcken är bekväm att bära och att den inte belastar ryggen för mycket.

Vilken typ av ryggsäck ska jag köpa till min hund?

Det beror på din hunds ras, storlek och användningsområde. För mindre hundar finns det många olika typer av ryggsäckar som skulle fungera bra. Men om du tänker göra längre promenader eller vandringar med din hund behöver du en ryggsäck som är särskilt utformad för det ändamålet. Dessa har vanligtvis fler fack och bättre stöd för din hund.

Hur vet jag om min hund kommer att gilla ryggsäcken?

Det bästa sättet att ta reda på det är att låta din hund prova den! Om hunden verkar tveksam till en början kan du försöka lägga några favoritgodis i ryggsäcken för att locka hunden att tycka om ryggsäcken.

Måste jag köpa en speciell ryggsäck om min hund eller jag har allergier?

Nej, du behöver inte köpa en speciell ryggsäck till din hund om du eller den har allergier. Det är dock viktigt att se till att ryggsäcken är tillverkad av material som inte utlöser antingen hundens eller din allergi. Om du eller din hund till exempel är allergisk mot ull, se till att välja en ryggsäck som är tillverkad av bomull eller ett annat allergivänligt material.

Kan jag använda en ryggsäck till min hund om den inte är fullvuxen ännu?

Ja, du kan använda en ryggsäck för din hund om den inte är fullvuxen än. Se bara till att välja en ryggsäck som passar för hundens vikt.

Vad är viktgränsen för en hundryggsäck?

De flesta hundryggsäckar har en viktgräns på cirka 8-30 kg. Det finns dock vissa ryggsäckar som är utformade för större hundar och kan ta ännu högre vikt än så. När du väljer en ryggsäck till din hund, se alltid till att kontrollera viktgränsen för att säkerställa att den är lämplig för din lurviga vän.

Hur rengör jag min hunds ryggsäck?

Det bästa sättet att rengöra din ryggsäcken är att tvätta den för hand med mild tvål och vatten. Du kan också rengöra den på plats vid behov. Om din hunds ryggsäck är gjord av vattentätt material kan du helt enkelt torka av den med en fuktig trasa vid behov.

Vad mer behöver jag veta om ryggsäckar för hundar?

Med hunden i ryggsäcken kan det vara svårare att notera hundens signaler om hundens behov, som du annars är van vid att uppfatta på naturligt sätt. När du använder en ryggsäck för att transportera din hund behöver du alltid komma ihåg att se till att hunden får tillräckligt med vatten och mat. Det är också viktigt att ta pauser ofta så att din hund kan sträcka på benen och göra sina behov.

Våra test genomförs oftast av flertalet personer och utförs genom att produkternas specifikationer, innehåll och funktioner ställs mot varandra. Som en del av testet använder vi även pålitliga tredjepartsomdömen från exempelvis Trustpilot och Googles verktyg för kundrecensioner. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr