Bästa transportbur katt – bäst i test 2024

Om du är som de flesta människor älskar du din katt och vill se till att den har det så bra som möjligt. Det är därför det är viktigt att välja rätt transportbur för din katt när du vill ta med dem någonstans. Alla transportburar för katter är olika, så du måste ta hänsyn till några faktorer innan du fattar ditt beslut.

Transportbur katt – bäst i test 2024

1. Transportbur Skudo

En robust transportbur tillverkad av plast med medtalldörr och låsbara klämmor.

  • God luftcirkulation. 
  • Robust tilllverkad.

Buren har ventilationshål som skapar en god luftcirkulation för ditt djur inne i buren. Ovanpå finns även ett stort handtag. 

2. MIMsafe Krocktestad Transportbur Care2

Care2 är särskilt designad för mindre hundar och katter mellan 0-5 kg (M) och 5-9 kg (L) samt en maximal mankhöjd på 30 cm. Care2 transportbur är bärbar, universell och passar de flesta biltyper. Buren har dessutom tydliga markeringar för var säkerhetsbälten skall placeras, och en inbyggd termometer för att säkerställa att ditt husdjur inte har det för varmt och mår bra under färden. Transportburen är gjord i ett robust splittersäkert material av nylon och samma typ av aluminium som används i flygplan. Dörrar på två ställen som dessutom är mateialförstärkta möjliggör placering och åtkomst från två separata håll.

Transportburen Care2 från MIMsafe är den optimala buren till ditt djur hos dig som sätter säkerhet och trygghet först. Transportburen är utvecklad och krocktestad i Sverige. Skaparna bakom burarna har arbetat i fordonsindustrin i över trettio år och har en gedigen erfarenhet och kunskap inom deras område och är dessutom världsledande i produktion av krocktestade transportburar för djur. Transportburen är särskilt designad för prioritera säkerheten för dig som förare, ditt djur och dina passagerare. Genom en gedigen kunskap om fordon, krockskydd och analys av varje möjligt krockscenario har dessa skapare utvecklat en innovativ bur som gör att du kan känna dig säker när du transporterar ditt djur från punkt A till B.

Transportburen Care2 är designad för att placeras tillsammans med säkerhetsbältet i fram-eller baksätet på din bil och kommer i flera färger och i olika två storlekar.

3. Trixie Transportbur Capri

Transportbur för katter och mindre hundar. Denna bur är utrustad med kraftiga handtag och hållare för säkerhetsbälte i bilen.

  • Hållare för bilbälte. 
  • God luftcirkulation. 
  • För djur upp till 8 kg.  

Tack vare ventilationshålen på sidan skapas en god luftcirkulation för djuret inne i buren. Buren har även en liten taklucka samt ett förvaringsfack för små attiraljer.

4. MIMsafe VarioCage Minimax

VarioCage Minimax transportbur från MIMsafe är till för dig som vill ha en transportbur av högsta kvalitet och säkerhet till dina minsta familjemedlemmar. VarioCage Minimax besitter ett flertal funktioner som gör det extra säkert att transportera din hund eller katt. VarioCage Minimax är gjord i splitterfritt aluminium och tunnplåtsmetall, och burens dörrar är materialförstärka för att minska klämrisk vid stängning av bagageluckan. Dessutom är dörrarna utrustade med säkerhetsspärr, nyckellås och gaspump som gör att dörren förblir öppen till du väljer att stänga den samt extra plats för hänglås.

VarioCage Minimax är utrustad med en nödutgång som kan öppnas vid eventuell nödsituation när ordinarie dörr inte går att öppna. Buren har en inbyggd deformationszon och en teleskopisk konstruktion som minimerar risken för djur, passagerare och förare att bli skadade vid en eventuell krock. VarioCage Minimax är justerbar i djupled.

VarioCage Minimax transportbur är krocktestad framifrån, bakifrån och vid voltning enligt RISEs SPCT (Safe Pet Crate Test). RISE är de enda i världen som använder sig av en riktig bilkaross med inredning från en vanlig bil när man genomför krocktestet. Transportburen VarioCage från MIMsafe är den optimala buren till ditt djur hos dig som sätter säkerhet och trygghet först, och är utvecklad och krocktestad i Sverige. Skaparna bakom burarna har arbetat i fordonsindustrin i över trettio år och har en gedigen erfarenhet och kunskap inom deras område och är dessutom världsledande i produktion av krocktestade transportburar för djur. Transportburen är särskilt designad för prioritera säkerheten för dig som förare, ditt djur och dina passagerare, och genom en gedigen kunskap om fordon, krockskydd och analys av varje möjligt krockscenario har dessa skapare utvecklat en innovativ bur som gör att du kan känna dig säker när du transporterar ditt djur från punkt A till B.

Transportburen VarioCage Minimax är designad för att placeras bakom baksätet i din bil som har en tröskel och passar de minsta husdjuren.

Köpguide transportbur katt

Din katts storlek är en av de viktigaste sakerna att ta hänsyn till. Du vill hitta en transportbur som är tillräckligt stor för att de ska kunna röra sig i den, men inte så liten att de känner sig trängda. Se till att det också finns gott om ventilation, särskilt om du ska resa i varmt väder. Och slutligen, tänk på din katts ålder och vikt. En transportbur som är perfekt för en kattunge kanske inte passar en vuxen katt och vice versa.

Det viktigaste är att hitta en transportbur som din katt trivs i. Den ska kunna röra sig, lägga sig ner och vända sig lätt. Om de är trängda eller obekväma kommer det att göra hela upplevelsen mer stressig för er båda. Så ta dig tid, gör din research och hitta den perfekta buren för din kattvän.

Våra test genomförs oftast av flertalet personer och utförs genom att produkternas specifikationer, innehåll och funktioner ställs mot varandra. Som en del av testet använder vi även pålitliga tredjepartsomdömen från exempelvis Trustpilot och Googles verktyg för kundrecensioner. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr