Så förbereder du dig för att ta hand om en nyfödd valp

Att välkomna en ny valp till ditt hem är en spännande tid, men det kräver också förberedelser och planering.

Från att hitta rätt mat till att inrätta en säker sovplats finns det flera saker du behöver göra för att se till att du är redo för valpföräldraskapet.

Här är några tips över vad du behöver tänka på innan du tar hem din nya lurviga vän.

Hitta rätt mat och förnödenheter

Det första steget i förberedelserna för din nya valp är att fylla på med viktiga saker som mat, godis, leksaker och förnödenheter.

Valpmat bör vara speciellt sammansatt med rätt balans mellan proteiner, fetter, kolhydrater, vitaminer och mineraler.

Det ska också vara åldersanpassat – valpar har andra näringsbehov än vuxna hundar – så se till att välja en hundmat som är särskilt utformad för valpar.

Du behöver också valpsäkra leksaker och godis som inte utgör en risk för kvävning eller matsmältning. Se till att de är tillverkade av hållbara material som tål tuggning och tuffa lekar.

Slutligen ska du skaffa en borste eller kam som passar valpens pälstyp (långhårigt respektive korthårigt) samt andra borstverktyg som du kan behöva (t.ex. en nagelklippare).

Förbered ditt hem

När du har alla viktiga förnödenheter på plats är det dags att se till att ditt hem är förberett för din nyaste ankomst.

Valpar kan snabbt råka illa ut om de lämnas utan tillsyn, så det är viktigt att skapa en miljö som är både säker och underhållande för dem.

Rensa bort alla små föremål eller farliga saker som kan utgöra en kvävningsrisk eller locka fram destruktivt beteende från din valp.

Om du dessutom utser en särskild plats – t.ex. deras kasse – där de kan sova hjälper du dem att anpassa sig snabbare till sitt nya hemliv samtidigt som de får sitt eget utrymme när de behöver det.

Du kanske också vill överväga att investera i några babygrindar; detta kommer att hjälpa till att hålla din valp borta från områden som ännu inte är säkra eller förbjudna, samtidigt som de fortfarande får tillgång till hela huset utan att behöva ha ständig uppsikt över dem hela tiden.

Och slutligen, kom ihåg att valpar älskar uppmärksamhet så att se till att du har gott om tid till förfogande när du introducerar dem i deras nya hem kommer att hjälpa till att bygga upp ett förtroende mellan er två!

Med de här tipsen är du väl förberedd när du tar med dig ditt nyaste tillskott till familjen!

Med rätt förnödenheter till hands och genom att skapa en miljö som uppfyller deras behov råder det ingen tvekan om att dessa första dagar med din valp kommer att vara fyllda med många roliga minnen!

Våra test genomförs oftast av flertalet personer och utförs genom att produkternas specifikationer, innehåll och funktioner ställs mot varandra. Som en del av testet använder vi även pålitliga tredjepartsomdömen från exempelvis Trustpilot och Googles verktyg för kundrecensioner. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr