DEXTER JOHNSON

Link: http://musictrail.una.edu/?page_id=1417

Rick Hall krediteres bredt med oprettelse Muscle Shoals som “Hit Optagelse Kapital af Verden”, men det var bluegrass musiker Dexter Johnson, der er etableret områdets første professionelle lydstudie i 1951, et årti, før Hall ‘ s BERØMMELSE åbnet sine døre.

“søndag eftermiddag, vil du finde biler, der er parkeret alle op og ned af gyden foran huset. Mennesker, der venter på at komme ind og indspille en sang.” –Dexter Johnson

Født i 1918, Dexter voksede op på en gård i Iuka, Mississippi, og lærte at spille guitar og mandolin i en tidlig alder. Ved den tid, da han var 14, blev han og hans bror Ray var at optræde sammen som duo og optræder jævnligt på Sheffield radio station WNRA (senere kendt som WLAY). I 1938, Dexter flyttede til Stimer med sin kone Grace, tog et job med TVA, og bosatte sig i Sheffield hjem, hvor han senere ville bygge sit studie. Flere store-name talenter lavet tidlige demo-optagelser i Dexter ‘s garage, herunder Sue Richards og Kenneth Lovelace, der blev berømt som Jerry Lee Lewis’ guitarist og bandleder. Måske mest markant, Dexter ‘ s nevø Jimmy Johnson og fik sit første smag af optagelse i sin onkels studio.

“Dexter inspireret mange musikere rundt her. Som tiden gik, og han holdt sin hånd. Tanya Tucker selv skære hendes første demo på Dexter i 70’erne. Når jeg skar min første session på BERØMMELSE i ’62, gæt hvem der var i kontrol rummet? Dexter! Han talte Rick Hall i at ansætte mig.” –Jimmy Johnson

Fem år efter Dexter ‘ s studio åbnet, en anden lokal musiker, James Snedker, fulgte hans eksempel, og der er etableret et studie af hans egen over floden i Firenze, som en del af Stimer områdets første pladeselskab og forlag.