Sammenlignende Undersøgelser af Hjernens Udvikling

Link: http://faculty.virginia.edu/neurolab/acomys.html

Acomys cahirinus (den “tornede mus”)

nyfødte rotter og acomys hvalp

Acomys (en mus indfødte til Sinai-ørkenen) er i den samme evolutionære gruppe som lab rotter eller mus (Muridae). De mere almindelige lab dyr, der er født i en meget umoden tilstand (de er “altricial”, se rotte hvalp til venstre ovenfor), mens Acomys er født med sine ører og øjne åbne og let bevæger sig omkring inden for timer efter fødslen. Det er sjældent, at når to nært beslægtede dyr, der har sådanne divergerende udvikling. I en række undersøgelser (se nedenfor), er vi i forhold mønstre af hjernens vækst mellem disse arter. Da hver evolutionære ændringer sker som følge af en ændring i udviklingen, det arbejde, der henvender sig til både spørgsmål.

 • Brunjes, P. C. Olfaktoriske pære modning i Acomys cahirinus: Er neural vækst lignende i precocial og altricial murids? Udviklingsmæssige Hjerneforskning 8, 335-341, 1983.
 • Brunjes, P. C. Hippocampus modning i precocial murid gnaver Acomys cahirinus. Hjerne, Adfærd og Evolution 24, 58-74, 1984.
 • Brunjes, P. C. A stereological study af neokortikale modning i precocial mus Acomys cahirinus. Udviklingsmæssige hjerneforskning 19, 279-287, 1985.
 • Brunjes. P. C. Plasticitet og precocity: Lugt afsavn og hjernens udvikling i precocial mus Acomys cahirinus. Neurovidenskab 24, 579-582, 1988.
 • Tessitore, C. T., & Brunjes, P. C. En sammenlignende undersøgelse af myelination i precocial og altricial murid gnavere. Udviklingsmæssige hjerneforskning 43, 139-147, 1988.
 • Brunjes, P. C. En sammenlignende undersøgelse af prænatal udvikling i den olfaktoriske pære, neocortex og hippocampus af precocial mus Acomys cahirinus og rotter. Udviklingsmæssige hjerneforskning 49, 7-25, 1989.
 • Brunjes, P. C., Korol, D. L., og Stern, K. G. Prænatal neurogenese i telencephalon af precocial mus Acomys cahirinus. Neurovidenskab Bogstaver 107, 114-119, 1989.
 • Brunjes, P. C. precocial mus Acomys cahirinus. Psychobiology 18, 339-350, 1990.

Monodelphis domestica (grå, kort-tailed opposum)

Monodelphis domestica

Monodelphis (en Brasiliansk opossum), som de fleste pungdyr, føder efter en meget kort drægtighed (13 dage) til meget umodne unger (neuralrøret lukkes i telencephalic regioner omkring 24 timer før fødsel). I modsætning til andre pungdyr Monodelphis har ingen pose: hvalpe du skal blot finde en nippel på mors ventrum og fast vedhæfte– kuld hænge som vindruer ud af moderen. Resultatet er, at de tillader let gennemgang af meget tidlige stadier af udvikling af hjernen. Vi tog fordel af disse funktioner i de undersøgelser, der er anført nedenfor.

 • Brunjes, P. C., Jazaeri, A. og Sutherland, M. J. Olfaktoriske pære organisation og udvikling i Monodelphis domestica (den grå, kort-tailed opossum). Journal of Comparative Neurology 320, 544-554, 1992.
 • Philpot, B. D., Jazaeri, A. A., og Brunjes, P. C. udvikling af serotonerge projektioner til den olfaktoriske pære af Monodelphis domestica (den grå, kort-tailed opossum). Udviklingsmæssige Hjerneforskning, 77, 265-270, 1994.
 • Cummings, D., og Brunjes, P. C. Overflytning af luteiniserende hormon-releasing hormon (LHRH) neuroner og processer co-lokalisere med en glial substrat, der udtrykker S100. Udviklingsmæssige Hjerneforskning 88, 148-157, 1995.
 • Philpot, B. D., Klintsova, A. Y., og Brunjes, P. C. Oligodendrocyte/myelin immunoreactivity i at udvikle olfaktoriske system. Neurovidenskab 67 1009-1019, 1995.
 • Malun, D., og Brunjes, P. udvikling af olfaktoriske glomeruli: tidsmæssige og rumlige samspil mellem lugt receptor axoner og mitral celler i pungrotter og rotter. Journal of Comparative Neurology 368 1-16, 1996.
 • Cummings, D., Malun, D., og Brunjes, P. udviklingen af den forreste commissure i grå, kort-tailed opossum Monodelphis domestica: Midterlinjen ekstracellulære rum og glia falder sammen med begyndelsen af axon decussation. Tidende Neurobiologi 32, 403-414, 1997.
 • Cummings, D. M., Knab, B. R., og Brunjes, P. C. virkningerne af ensidige olfaktoriske afsavn på at udvikle opossum, Monodelphis domestica. Tidende. Neurobiologi 33, 429-438, 1997.
 • Couper-Leo, J., og Brunjes, P. C. Udviklingsmæssige analyse af de perifere lugteorganet af opossum Monodelphis domestica. Udviklingsmæssige Hjerneforskning 114, 43-48, 1999.

Monodelphis hvalpe

FISK

fisk

Fisk er den mest udbredte og forskelligartede af hvirveldyr. I to sæt af studier, vi har gennemgået en række aspekter af udviklingen af deres lugtesans-systemer, herunder evnen til deres olfaktoriske nerverne til at regenerere efter at være blevet skåret, og den tidlige udtryk for de gener, der anvendes til at kode lugte receptorer.

Guldfisk

 • Stewart, J. S., og Brunjes, P. C. Olfaktoriske pære og sensoriske epitel i guldfisk: morfologiske forandringer, der ledsager vækst. Udviklingsmæssige Hjerneforskning 54, 187-194, 1990.
 • Stewart, J. S., og Brunjes, P. C. Rumlige organisering og plasticitet af den primære og sekundære olfaktoriske fremskrivninger i guldfisk. Hjerneforskning 628, 243-253, 1993.

Zebrafish

 • Byrd, C. A., og Brunjes, P. C. Organisering af det olfaktoriske system i voksen zebrafish: histologiske, immunhistokemisk og kvantitative analyser. Journal of Comparative Neurology. 358 247-259, 1995.
 • Byrd, C. A,, Jones, J. T.., Quattro, J. M., Rogers, M. E., Brunjes, P. C., og Vogt, R. G. Ontogeni af odorant receptor gen-ekspression i zebrafish, Danio rerio. Tidende Neurobiologi 29 445-458, 1996.
 • Byrd, C. A., Brunjes,P. C. Tilsætning af nye celler til den olfaktoriske pære af voksne zebrafish Ann. NY Acad. Sci. 855:274-276 , 1998.
 • Poling, K. R., og Brunjes, P. C., Sensoriske deafferentation og olfaktoriske pære morfologi i zebrafish og beslægtede arter. Brain Research, 21, 135-141, 2000.