En nybegynder vejledning til hjemlandet for folket i Amerika

link: http://pages.ucsd.edu/~dkjordan/arch/beringia.html

Gletsjere og havniveauer

I iskold aldre mere af jordens vand, der blev låst inde i polære og mountain iskapper, at sænke vandstanden. Den lavere vandstand udsat yderligere areal langs kysterne af de nuværende kontinenter. Dette kystnære arealer, nu under overfladen af havet, var hjem for at bestande af planter og dyr, der i den normale løbet af deres liv, kom til at være fordelt over store områder, nogle af dem er adskilt af vand i dag.

Bering Strædet er i dag et relativt lavvandet vandområde mellem Rusland og Alaska. Det delvist tørrede op i nogle af disse perioder, der producerer en bred strækning af jord, der forenede det nordøstlige Asien, nord-og Sydamerika. Regionen var hjemsted for en bred vifte af kolde-tilpasset dyr og, i nogle perioder, menneskelige væsener.

kort

Dette organ, som af jord er benævnt Beringia. (Eksterne Link) På tidspunkter af laveste have, det var om en tusind miles fra nord til syd (nogenlunde afstanden mellem Ottawa og Winnipeg eller mellem San Diego og Seattle).

Fordi dette land lå på tværs af den moderne kløft mellem Eurasien og nord-og Sydamerika, det er også kaldet “Bering Strædet Bro.” Nogle af de planter og dyr, der lever der (herunder mennesker) siges at have “udvandrede til Amerika fra Sibirien” af denne “vej”, selv om de selv er sandsynligvis havde ingen fornemmelse af, at de gjorde noget mere end pasning af deres egen virksomhed og fouragerer på den nu forsvundne landskab, hvor de boede.

Forskere er nu stræber efter at forstå paleoenvironments af Beringia. En sådan forskning bør i sidste ende hjælpe os med at finde ud af, hvilke dyr og planter blev fundet, at der under de forskellige tidspunkter, når det var over havets overflade, og hvilke miljømæssige faktorer, der kunne have været befordrende for den langsigtede “transkontinentale” flytning af planter og dyr og mikroorganismer og vira, for den sags skyld). Megen opmærksomhed er blevet betalt til de muligheder, steppe eller tundra miljøer i denne region. (Klik for mere om steppe miljøer eller tundra miljøer.)

Passage Beringia

De fleste tidlige menneskelige populationer af Amerika nedstammer fra folk, som boede i Beringia, og i løbet af generationer, “krydset” Beringia, så når vandet til sidst steg igen, deres efterkommere var bolig på den Amerikanske side. En del af vores rekonstruktion af befolke den Nye Verden afhænger derfor i en del ved at kende til de perioder, hvor Beringia var over vandet og til rådighed for beboelse.

(Lejlighedsvis tyder på, at et lille nordamerikanske befolkninger, måske tidligere, har muligvis indtastet Amerika fra andre steder, da nogle af de første menneskelige rester i dette kontinent, lader ikke til at bære den forventede tætte fysiske lighed til efterfølgende pre-Colombianske befolkning. Desværre relevante beviser er ofte blevet undertrykt, som mange af de kritiske prøver, der er fundet i de Forenede Stater er blevet genbegravet ved deres moderne efterkommere,” at forebygge yderligere undersøgelse. Dette er muligt, fordi et hul i den Amerikanske lovgivning bestemmer, at den moderne efterkommere til at have myndighed over deres forfædres stadig, men ikke anerkender muligheden af gamle populationer, der ikke er forfædre til alle moderne grupper. Prøven, der modtager mest tryk opmærksomhed i de seneste år er såkaldte Kennewick Mand. [Eksterne link])

Indre Rute

Den samme kolde vejr, der har sænket vandstanden så meget som 120 meter under det nuværende niveau også produceret gletsjere over meget af det nordlige Nordamerika. I løbet af nogle perioder, når Beringia selv var til rådighed, men en bred unglaciated “korridor” udvidet southwestward på den østlige side af de Canadiske Rockies, selv om området langs kysterne af Alaska og British Columbia blev dækket med is. Ice-gratis indre korridor, der blev fulgt på den Mackenzie River basin i det Nordvestlige Territorier og er derfor kaldes den “Mackenzie Korridor.” Det kunne i teorien har givet en mulig rute over land syd for menneskers migration, men der er ingen beviser for, at det faktisk er blevet brugt på den måde. (Det vigtige Charlie Lake Cave site i northeasterm British Columbia, [Eksterne link] datoer for, om 8,800 BC, så mennesker var i området, men arkæologiske beviser, der synes at antyde, at de er mere tilbøjelige kom fra syd, snarere end fra nord.)

Kystnære Rute

I andre perioder gletschere dækkede Mackenzie Korridor, men ikke den vestlige kyst af det nordamerikanske kontinent, som gav en potentiel kystnære rute for eventuel migration, enten til fods eller delvist ved hjælp af enkle vand håndværk, og lever på den kystnære del af havet ressourcer. Igen, der er meget lidt bevis for, at sådan en rute var faktisk anvendes. I tilfælde af den kystnære rute, kan vi forvente, at enhver sparsomme rester af forhistoriske kyst bosættelser i dag vil være under vand, da den moderne højere havene ville have dækket den gamle kyster, så det er svært at forestille sig, at vi nogensinde vil have solide beviser for denne sti af migrationen.

Et forsøg på at undersøge de kystnære terræn i dette område, da det var omkring 10.000 F.KR. brugte en batymetrisk kort for at finde områder til ubåd prøve kollektion, som kunne være Kulstof-14 dateret. Dette gav beviser for, kystnære skove, der havde dækket det område, på det tidspunkt, selv om et par tusinde år tidligere, ville det have været frosset. En sten som redskab blev endda genvundet stammer fra omkring 8.000 F.KR. fra et niveau 53 meter under det nuværende havniveau. I 2018 menneskelige fodspor opdaget på Calvert Island, British Columbia, blev dateret til omkring 11.000 F.KR., den tidligst kendte menneskers fodspor i Nordamerika. Disse fund tyder på fortsat befolkningsgrupper i kystområderne, og øge sandsynligheden for, at en model, der ville se kysten, som også har været en tidlig “migration rute” i Amerika.

Datoer

Følgende datoer opsummere tilgængeligheden af uhindret ruter for menneskerettigheder migration mod syd fra Beringia under istiden. I løbet af den “varme” perioder af smeltede gletsjere og høje havvand, når Beringia selv var nedsænket i vand, naturligvis både kystnært og indlands-ruter blev isfri. Selv om skemaet tyder på en binær “åben” og “lukket” skelnen, det er alt for forenklet: “Åben”er ikke altid lige så indbydende, som variation i vandstanden i havet og de kystnære skov økologi tydeligt viser.

Fra paleoclimatological oplysninger, der gives her, det ser ud som om den kystnære rute hypotese er stærkere end den indre rute hypotese, og som om de “kloge penge” ville være på den periode, hvor 22.000-på 15.000 F.KR. som den mest sandsynlige tidspunkt for denne første migration, med 38,000-34,000 som en provokerende tidligt-end hypotese.

Datoer BC Beringia
“Bro”
Kystnære Rute Mackenzie Korridor
38,000-34,000 tilgængelige (open) åbn lukket
34,000-30,000 neddykket (afsluttet) åbn åbn
30,000-22,000 tilgængelige (open) lukket åbn
22,000-15,000 tilgængelige (open) åbn lukket
på 15.000 F.KR. – i dag neddykket (afsluttet) åbn åbn

Vi har set, at klare arkæologiske beviser for en sådan overgang ikke er blevet fundet i Mackenzie-Korridoren, og at hvis det er i de Kystnære Korridor er det under havet. Men paleoclimatological og arkæologiske data er ikke den eneste måde at nærme sig dette spørgsmål. Ved begyndelsen af de XXIst århundrede, er den mest sandsynlige rekonstruktion, baseret på sproglige og genetiske beviser, foreslog, at vi skulle tænke i tre forskellige “bølger” af migration af pre-Columbian forfædre af befolkningsgrupper i Amerika:

Datoer BC Sproglig & Genetiske Beviser
30,000 forfædre Amerind højttalere
(nu er fordelt over næsten alle af Amerika)
9,000 –
12,000
forfædre af Na-Diné højttalere
(fordelt over halvdelen af det nordlige Nordamerika)
4,800 –
5,400
forfædre af Eskimo-Aleut (“Eskaleut”) højttalere
(fordelt i den nordligste del af Nordamerika)

(Denne liste ikke omfatter indvandrere, der, så vidt vi ved, ikke var forfædre til alle i live i Nordamerika i dag, herunder eventuelt Kennewick Mand og lignende prøver.)

Hvis vi kombinerer den paleoclimatological datoer med de sproglige-genetiske datoer, bemærker vi, at de indre rute var “åben” for omkring 4.000 år tidligere end det tidspunkt, hvor de sproglige og genetiske “clocks”, sagde disse begivenheder ville være sket. Én opfattelse er, at dette kan være resultatet af nogle form for fejl i fastsættelse af datoer for de sproglige og genetiske beviser, eller det kan blot betyde, at en nyåbnet rute var ikke umiddelbart befolket.

I 2010, DNA-forskning var faktisk peger på noget tidligere tidspunkt, med separate “Eskaleut” og Na-Diné vandringer både forekommer omkring 18.000 år siden (på 16.000 F.KR.), når både bro og havet rute var forhandles:

Datoer BC Sproglig & Genetiske Beviser (Revideret)
30,000 forfædre Amerind højttalere
(nu er fordelt over næsten alle af Amerika)
16,000 forfædre af Na-Diné højttalere
(fordelt over halvdelen af det nordlige Nordamerika)
16,000 forfædre af Eskimo-Aleut (“Eskaleut”) højttalere
(fordelt i den nordligste del af Nordamerika)

Med disse ændringer i vores forståelse af genetiske beviser på, at det sproglige og genetiske datoer stadig passer godt med historien om kystnære rute tilgængelighed, men passer det bedre med historien om jord-broen ledighed. Yderligere genetiske undersøgelser i 2012 foreslået senere datoer, med hurtigere spredes, når befolkninger, der var etableret på den Amerikanske side af Strædet. Men undersøgelser, der udelukkende er baseret på DNA-beviser, til tider producerer modeller, der synes ikke umiddelbart forenelig med geologiske eller sproglige beviser. ( – 2013 Eksempel)

Det synes rimeligt at sige, at den balance af beviser (for tiden) påpeger, at det er nu oversvømmet kysten i kombination med en nomadisk fouragering måde at leve på land bro sig selv som den mest sandsynlige trækrute for disse populationer.

Som til datoer, fordi disse ville have været meget små populationer (selv om at udvide), som vi ville forvente, at arkæologiske beviser, ville næsten altid være tabt, og dermed synes at halte genetiske eller sproglige beviser lidt. Ikke overraskende, den mest overbevisende “tidligst” arkæologiske materiale, diskontering yderst kontroversielle påstande (2017 eksempel), synes at stamme fra omkring tre årtusinder senere end den anden bølge af indvandring som postuleret af de sproglige og genetiske beviser (dvs, om det 13.000 F.KR.), når vi kan forestille os, oprindeligt kystsamfund, der har flyttet eller udvidet til højere jorden indre.