Träna din katt att använda kattlådan i 7 enkla steg

Det kan vara svårt att träna en katt på att gå på pottan.

Även om katter i allmänhet är rena djur kan de vara ovilliga att använda en kattlåda. Lyckligtvis kan du med lite tålamod och konsekvens träna din katt att använda kattlådan med lätthet.

Här är sju enkla steg som du kan följa för att hjälpa din katt att bli en expert på att använda kattlådan.

Steg 1 – Ställ in kattlådan innan du tar hem din katt

För att börja potträna din katt är det viktigt att du sätter upp kattlådan innan du tar hem den.

Placera kattlådan på en plats som är lättillgänglig för din katt, men bort från dess mat- och vattenskålar.

Detta hjälper till att se till att de inte associerar ätande och drickande med att gå på toaletten.

Du bör också se till att kattlådan är tillräckligt stor för din katt så att de har gott om utrymme att röra sig när de gör sina behov.

Steg 2 – Introducera din katt till den nya kattlådan

När du har ställt in deras nya kattlåda är det dags att introducera den för din katt.

Placera den i rummet med den nya kattlådan och låt den utforska den på sina egna villkor. Om den verkar tveksam till en början kan du försöka placera godis eller leksaker nära ingången till kattlådan för att uppmuntra den att undersöka vidare.

När de verkar bekväma med att utforska området runt sin nya toalett är det dags för steg tre!

Steg 3 – Visa dem hur man gör

Nu när din katt har vant sig vid sin nya grotta är det dags att visa dem hur det går till!

Placera försiktigt en tass i kattlådan och uppmuntra dem sedan genom att försiktigt klia framför dem eller prata mjukt med en lugnande röst.

När de har vant sig vid denna idé kan du fortsätta att klia eller prata tills de har gjort sitt ärende på rätt plats.

Efter varje lyckat försök kan du belöna din kisse med verbalt beröm eller till och med en godbit!

Steg 4 – Städa upp olyckor omedelbart

När olyckor inträffar (vilket är helt normalt), se till att du städar upp kattsanden på en gång och tvätta noggrant alla ytor som påverkats av urin eller avföring med rengöringsmedel som är säkra för husdjur.

Detta kommer inte bara att hjälpa till att hålla lukterna i schack utan också avskräcka din katt från att använda samma områden som badrum igen i framtiden .

Steg 5 – Håll dig konsekvent med rengöringsrutiner

För att lyckas med potträning är konsekvens nyckeln! Etablera en rutin där du städar ut din kattas liter box varannan dag, eller till och med dagligen om det behövs.

Skopa ut allt fast avfall, fyll på alla låga punkter och byt ut allt strö en gång varannan vecka eller så beroende på hur ofta den används.

Att hålla allt fräscht uppmuntrar till goda toalettvanor!

Steg 6 – Se till att det inte finns några obehagliga överraskningar

Se till att det inte finns några överraskningar som väntar när din kisse går in i sitt lilla badrum. Allt från höga ljud, starka lukter, eller något annat oväntat kan skrämma bort dem från att någonsin vilja använda det igen! Så var vaksam och kontrollera regelbundet om det finns något som kan hindra utvecklingen.

Steg 7 – Tålamod och engagemang

Att träna en katt kräver tålamod och engagemang, men om du följer dessa enkla steg kan det göra pottträningen mycket enklare!

Med bara lite vägledning, konsekvens och positiv förstärkning kommer du snart att ha en vältränad katt som använder sitt lilla toa utan att misslyckas.

Lycka till!

Våra test genomförs oftast av flertalet personer och utförs genom att produkternas specifikationer, innehåll och funktioner ställs mot varandra. Som en del av testet använder vi även pålitliga tredjepartsomdömen från exempelvis Trustpilot och Googles verktyg för kundrecensioner. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - kr